Zorghoeve de Port

Kuiperweg 17, Kelpen-Oler

Zorghoeve de Port

0495-652819

Zorgboerderij De Port (dagbesteding)

Een dag bij zorgboerderij de Port ziet er als volgt uit.

Rond 9.30 uur komen de mensen naar de zorgboerderij De Port, in overleg met client en zijn familie maken ze gebruik van het vrijwilligersvervoer van de zorgboerderij of ze maken gebruik van taxi’s. We drinken eerst een kop koffie, starten de dag op, bespreken het nieuws wat er om ons heen gebeurt. We vragen dan ook wat de bezoekers willen ondernemen.
Willen ze buiten of binnen blijven, hierna gaan we het verder verfijnen.

Bijvoorbeeld : Iemand die buiten wil zijn kan de dieren verzorgen, groente uit de tuin halen, erf vegen, wandelen. Kiest iemand om met dieren bezig te zijn dan kan hij kiezen uit de kippen, schapen/geiten, konijnen, koeien. Kiest hij/zij voor de kippen dan is er de mogelijkheid om de eitjes uit te halen, drinkwater verversen, kippenkorrel bijvullen, hokje schoon maken.

Afhankelijk van de gemoedstoestand en de mogelijkheden kan hij een deel van de activiteiten ondernemen of meerdere.

Natuurlijk zal de professional/vrijwilliger deze activiteit begeleiden om sturing te geven en te bewaken als de bezoeker niet overvraagd danwel ondervraagd wordt.

Zo zijn er ook bezoekers die graag betrokken willen worden om de warme maaltijd voor te bereiden. Rond 12.15 uur gaan we dan gezamenlijk aan tafel. Dit betekent dat er dan verse soep, aardappelen, vlees, twee soorten groente, appelmoes, en pudding wordt gegeten.

Hierna word er tot max. 0,75 รก 1 uur rust aangeboden voor de mensen die dit nodig hebben. Mensen die niet willen rusten, kunnen dan een activiteit doen wat het seizoen met zich mee brengt bijvoorbeeld in de zomer kan er geschoffeld worden in de tuin, mogen de eenjarige bloeiers extra water hebben, kunnen er boontjes gedopt worden en is het heerlijk om een wandeling te maken in de omgeving. Maar ook op het terras zitten en genieten van het mooie weer, de beslommeringen om ons heen en een gesprek met collega bezoekers is erg waardevol.

Ook zijn er er een aantal hobbymatige activiteiten die ingezet kunnen worden. Rond 15.30 sluiten we de dag af met een kop koffie en iets lekkers en om 16.00 uur komen de vrijwilligers en taxi’s om de bezoekers naar huis te brengen.

Zorghoeve de Port

Spreuk van de maand:

Hier, waar het boerenleven en betrokken zorg samen komen!!
Zorghoeve de Port

Zorghoeve De Port
Kuiperweg 17
6035 NL Kelpen-Oler

icon-footer-telefoon0495-652819 / 0495-652757
icon-footer-mobiel06-20112366
icon-footer-mailanitacoolen@deport.nl

Zorghoeve de Port